“Οι Οργανούληδες ” στο σχολείο μας!!

Την Τετάρτη 10 Απριλίου η Ε’ τάξη, του Δ.Σ. Χανδρινού, συμμετείχε στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων, του ιδρύματος Ωνάση και του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), οι «Οργανούληδες». Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνεται στα προγράμματα αγωγής υγείας του υπουργείου Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού. Με αφετηρία τη συζήτηση για τη υγεία και τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, οι μαθητές εξοικειώνονται με τη φροντίδα της υγείας τους, καθώς και με την έννοια της μεταμόσχευσης. 

Στο πρώτο μέρος της δράσης, η κ. Αναστασία Σταματοπούλου, Health Program Specialist Ιδρυμα Ωνάση, σύστησε στους μαθητές τους χαρακτήρες των Οργανούληδων, οι οποίοι με διασκεδαστικές ιστορίες  παρουσίασαν τα βασικότερα όργανα του σώματος, τη λειτουργία και την υπεύθυνη προστασία της υγείας τους. Στη συνέχεια, εξήγησε την έννοια της μεταμόσχευσης και τη διαδικασία δωρεάς οργάνων. 

Στο δεύτερο μέρος, το σχολείο μας, μαζί με άλλα σχολεία,  συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι αντιστοίχισης ανακαλώντας τις πληροφορίες που τους δόθηκαν στην παρουσίαση. 

Τέλος, το λόγο πήραν οι μαθητές, οι οποίοι κλήθηκαν να κάνουν ερωτήσεις στην Κεντρική Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ, κ. Άννα Τζόκα, και να διερευνήσουν περαιτέρω «τι είναι ο μυελός των οστών;» ,«ποιος μπορεί να γίνει δότης οργάνων;», «για ποια όργανα μπορεί να γίνει δωρεά».

Στην τάξη ακολούθησε συζήτηση και μοιράστηκε από τον εκπαιδευτικό επιπλέον υλικό με δραστηριότητες εμπέδωσης και ομαδικά παιχνίδια. 

Une image contenant intérieur, habits, personne, Enseignement

Description générée automatiquement

Une image contenant intérieur, texte, habits, personne

Description générée automatiquement

Une image contenant intérieur, mur, texte, habits

Description générée automatiquement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Μάχη ΚρεμμυδίωνΜάχη Κρεμμυδίων

Με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης των Κρεμμυδίων την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Μαθητής της ΣΤ’ Τάξης κατέθεσε στεφάνι

Η ομιλία για την επέτειο της Μάχης των ΚρεμμυδίωνΗ ομιλία για την επέτειο της Μάχης των Κρεμμυδίων

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος στα Κρεμμύδια η ιστορικός – δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού Ευαγγελία Μπούρα: “Μάχη των Κρεμμυδίων ,  7 Απριλίου 1825″

Μαθητές ΖαχαροπλάστεςΜαθητές Ζαχαροπλάστες

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε συνδυασμό με την ενότητα της Γλώσσας “Συνταγές”, οι μαθητές του σχολείου μας γίναμε ζαχαροπλάστες την εβδομάδα 14-21 Νοεμβρίου. Αναπτύξαμε τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και